Tuesday 24 June 2008

[2008.06.24] Miyavi @ P60

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Het concert van Miyavi! xD En aangezien ik al mijn concerten bij aan het houden ben in mijn blogs. Komt ook dit concert erbij te staan!! De dag begon al vrij vroeg.
09:30 Reed ik aan richting Renate waarmee ik samen naar Miyavi toe zou gaan.
10:00 Kwam ik aan en zijn we eigenlijk ook meteen verder vertrokken richting Amstelveen. De reis met de auto met Miyavi op de achtergrond verliep vrij soepel. We crieerde maar 3 min vertraging (zeer onboeiende informatie) en kwamen aan bij de P60 om 11:20 uur. We dachten er zijn vast nog niet zoveel mensen, maar het zat toch al aardig vol. We gingen bij mensen zitten die Renate kende van Plastic Tree (een japanse band waar ik helaas niet heen ben geweest *Jammert*)

Toen hebben we daar gezeten en gestaan tot 18:30 want toen ging de zaal open. Het was wel heel gezellig, de snoeP werd rondgedeeld, mensen die je aanspreken. Allemaal mensen die je hobby en muziek smaak delen, mensen die er net zo maf bijlopen als jij (soms zelfs wel maffer).

De rij werd langer en langer en veel mensen vonden het ook nodig voor te kruipen *gromt*. Maar we bevonden ons dus in een rij waarbij je plaatsje heilig is. Dus moesten we afspraken maken om om de beurt naar het toilet te gaan. xD En Zelfs dat was gezellig want de toiletjuffrouw was heel aardig en toonde veel interesse in ons uiterlijk omdat we er allemaal nogal fleurig en appart bij liepen. Ze wees ons er ook nog op dat het dicht ging rond half 6 - 6 uur. Zodat we dan onze laatste plas pauze nog konden inplannen.

17:30 Ging iedereen staan, toen begon het gevecht al, terwijl de deuren nog niet eens open waren. Mensen begonnen te dringen.
18:30 Klonk er gegil de deuren waren eindelijk open! En toen begon er een soort van wannabe dooddrukkings actie. Mensen zaten geplakt tegen de ramen. Sommige stonden niet eens meer met beide voeten op de grond, omdat ze omhoog gedrukt werden door de rest. Na een kleine 20 min van gepush gingen de eerste mensen van ons groepje de zaal binnen. Ik stond nogal genant tegen de bodyguard aangedrukt. En uiteindelijk na een paar minuten amper adem gehaald te kunnen hebben stond ik dan binnen! Victory! (^-^)y

Mijn kaartje werd gebleebt (dat duurde wel ff) En toen was het rennen naar het podium. We hadden vooraf namelijk besloten de merchendise als laatste te pakken.

Daar stonden we dan met z'n alle op de 4e a 5e rij. Ik had heel mooi zicht op het podium. Voor het concert werd er prachtige wachtmuziek gedraait *kucht*. En toen gingen de lampen uit en liepen de kabuki boys het podium op. En vlak erna klonk er gigantisch gegil en kwam Miyavi het podium op gelopen met een paraplu en kimono. ♥♥ Hij opende met JPN Pride met daarna Kavki boys. Verder heeft hij nog: aho matsuri♥, ossan ossan ore nanbo♥, 21st century bluess♥, v rock♥, how to love♥, freedom fighters♥, neo vasualizm♥, funki mocky vibration♥, boom ha boom ha ha♥, hi no hikari sae todokanai basho de♥, are you ready to rock (duurde me iets te lang), subarashiki kono sekai♥ gespeeld. (sorry als ik er vergeet)

Hij maakte er 1 groot feestje van. Hij had zelfs wat Nederlands ingestudeerd. Hij zei: "Ik heb plezier" en "Hebben jullie plezier?""Ik hou van jullie""Ik kom terug" Dat was zo kawaii. ♥
Mijn favo act was denk ik Ossan Ossan ore nanbo omdat ik dat liedje gewoon kei blij vind xD en je kan het lekker mee blehren en hij betrok het publiek er goed bij. Ook Ready to rock deed hij heel leuk al had het toch wel IETS korter gemogen, want hij ging er vrij lang mee door. Vond ik dan, hahaha. Wat ik ook wel grappig vond was de battle met de tapdancer. xD Qua fanserving (waar bepaalde japanse bands toch wel om bekent kunnen staan) zat er weinig in het concert. Hij danste een keertje appart *-* ♥ *kucht* en daar laatte hij het ook bij.

De voorste rijen hadden het nogal benauwd en werden tegen de hekken aangedrukt. Dus vroeg Miyavi of we naar achteren wilde stappen. Toen dat niet gedaan werd zij hij: "If you don't step back I'll ... RUN AWAY." en toen rende hij zo weg. Toen wilde iedereen wel een paar passen achteruit doen. En ik heb ook nog zijn uitgespuugde water over mij heengekregen ♥ hoe erm ja ranzig is dat eigenlijk? xD Maar omdat het Miyavi is is het toch ook wel heeel erg vet. Hij danste ook heel erg grappig en trok ook echte Miyavi hoofdjes xD. (Is het te merken dat ik hem gewoon geweldig vind) Er was trouwens ook een pauze! (laat ik eens een keertje minder over hem praten) En daarin speelde de DJ heerlijke muziek. ^^ Normaal heb ik echt een hekel aan DJ's maar deze was echt geweldig, het klonkt gewoon echt lekker. Eigenlijk lul ik echt teveel... maar waar het allemaal op neer komt is dat het concert gewoon echt geweldig was! ^^En dat het gezellig was! En dat hij zeker terug moet komen! En heeeeeel snel! ^^

Oke het groote merchendise avontuur ... Het concert was afgelopen en er ontstond een soort van vloedgolf richting de Merchandise ... Het was een ramp ... want we stonden niet in de rij.
Rij?! Welke rij?!
Het was een grote chaos vol mensjes. xD Altijd gezellig maar het werd me daar toch net iets te knus ... het ademhalen verliep niet meer zoals het moest en meisjes die wat kleiner waren vlogen in de lucht omdat ze omhoog werden gehouden door de rest van het publiek. Uiteindelijk kwam meneer de pissige security langs om eens eventjes duidelijk te maken hoe de rij liep. Dus werd er soort van tegen ons aangebeukt en stonden we ineens vooraan *Waw* Sommige mensen vlogen half over de merchendise tafel heen xD Twas echt totale chaos ... Uiteindelijk heb ik dan een handdoek, t-shirt en etui weten te bemachtigen ^^ Score!! ♥♥