Tuesday 21 April 2009

[2009.04.21] ダウト @ Tivoli de Helling

Yo! Hier ben ik dan… Net terug van het ダウト, beter bekent als Dauto, concert. Het concert was erg verassend voor mij, ik had er echt heel veel zin in, maar was bang dat ik teleurgesteld zou worden, maar in tegendeel!


Oké, ik begin weer bij het begin ^^. Ik had afgesproken met mijn best friend op Nijmegen Centraal station. Rond de klok van 12:00 uur, zodat we de Intercity naar Den Helder konden pakken van 12:09 uur, richting Utrecht. (Damn lange zin!) Deze reis verliep trouwens erg vlot (woow). Nou daar stonden we dan, Utrecht centraal, meteen een pitstop gemaakt (voor de mensen die niet weten wat dat is. We waren dus naar het toilet geweest), en we waren klaar voor de lange dag die nog zou komen!

We stapten op de lijn 6 richting Lunette en we werden (zoals we wel gewend zijn) nagekeken. (Ja wij zien er zo uit, nou en?!). Nou we zaten erg gespannen in de bus want WAAR DE F*&CK ging die bus helemaal heen? We hadden die busreis al twee keer meegemaakt (Bij Kagrra,,) maar we herkende het totaal niet, tot we bij het bruggetje aankwamen! En daar zagen we dus ook de halte waar we bij Kagrra, waren opgestapt om terug naar huis te gaan. Dus daar stapte we dan maar uit. ^^ En na een stukje lopen kwamen we aan bij Tivoli de Helling waar al een stuk of 20 trouwe fans aan het wachten waren.(Er zaten er al een stel vanaf 6 uur ‘s ochtends!!!). We plofte neer en begonnen een beetje te zonnen, want het was kei mooi weer! Een Engelse begon tegen mij aan te praten en vroeg hoe het met mij ging, ik antwoordde vrolijk terug dat het goed ging, en ze was aan het vertellen over het concert in Duitsland en dat Ibuki haar favoriete was (Waar ik het TOTAAL mee eens ben OMG hij is zo Sexy!) Op een gegeven moment werden we door iemand erop gewezen dat de rij links begon en niet rechts, dus zijn we wat verder naar links tegen het hek aan gaan zitten want tja, er zaten daar mensen al vanaf 6 uur, laten we als mensen onder elkaar dan toch een beetje eerlijk tegenover elkaar zijn toch?! ^^.
Uiteindelijk kregen we het briljante idee de hekken rechts op de stoep tegen de muur te zetten zodat er geen fans rechts konden aansluiten. Het wachten was eigenlijk heel erg gezellig, ik kwam iemand tegen die ik kende via Last.fm en daar hebben we eigenlijk de hele dag een beetje bij rond gehangen, erg gezellig.
Op een gegeven moment kwam een van de bandleden de deur uit en liep richting de tourbus, we konden van afstand niet zien wie het was want alle bandleden hadden lange blonde haren en het hing allemaal voor hun gezicht. Maar iedereen keek toe hoe hij naar de bus liep en een paar mensen schreeuwde Ibuki of Hikaru (Maar Hikaru was het iig niet want die is klein en die er liep was lang!) Uiteindelijk kwam hij dus terug uit de tourbus en liep terug naar de deur, hij trok aan de hendel maar de deur ging niet open, hij leek erg verloren te kijken (Echt sneu!) en liep vervolgens het trapje op naar een andere deur die dus ook dicht zat. (Awh!) Uiteindelijk besloten twee fans naar hem toe te lopen en op de bel te drukken xD waardoor de deur dus open ging. (Hoe lullig zou hij zich gevoeld hebben?) xD Maar hij was ze wel dankbaar. Toen werd ook duidelijk dat het om de zanger Kouki ging.
De bandleden gluurden ook regelmatig door hun kleedkamer ramen naar ons, op een gegeven moment vroeg een van de bandleden om een aansteker, die hem maar al te graag toegeworpen werd door een van de fans. Na 10 pogingen werd de aansteker eindelijk gevangen, maar hij bleek het dus niet te doen. Uiteindelijk kwam hij terug uit het raam hangen en liet een lucifer en doosje zien xD hij kon eindelijk roken! Haha, zo hingen ze nog een paar keer vaker uit het raam, ook Reika die hing uit het raam om een foto van ons te maken met zijn mobiel ^^. Hij gebaarde (Hij keek er erg verveeld bij btw xD hahahaha) dat we onze handen omhoog moesten doen, dus deden we dat (Toen keek hij al blijer).

Uiteindelijk kwamen er meer mensen bij en zijn we de dag goed doorgekomen met slap gelul, erg laaaage onderwerpen like tattoo’s op hele enge plaatsen xD (OMG ik heb voor altijd een heel eng beeld bij Onix en Caterpie!) Het laatste half uur wachten was in gegaan en dit half uur was echt slopend! Het duurde zooo lang, het leek eigenlijk bijna langer te duren dan de rest van de tijd die we gewacht hadden. (Van 13:30 t/m 17:00).

Het was zover de deuren gingen open en de ships vloog in het rond… xD (No idea, waarom ik dit vertel) maar goed, ons plan was, binnen RENNEN merchandise, RENNEN plateau rechts, en dat plan was ……………… GESLAAGD! ^^ We hadden perfecte plaatsen, we konden het podium perfect zien, en Ibuki en Kouki in het bijzonder! ^^ Maar bij de Merchandise OMG kop op heey! Als je nog niet weet wat je wil laat dan de mensen die wel weten wat ze willen voor ofzo?! Irritant mens! Bah … (Typisch Nederlands altijd wat te klagen haha)… Maar goed…

Binnen werd Linkin Park gedraaid tijdens het wachten, erg relax, want je hebt wel eens verschrikkelijke muziek als je moet wachten (Kucht bij Miyavi bijvoorbeeld!). Uiteindelijk zagen we de zaklampjes schijnen als teken van “We Kunnen”. Linkin Park verdween en de lichten werden gedimd, en niet lang erna klonken de klanken van de song “Seiten no hekireki” uit de boxen, dit is een lekker intro nummer je kunt er leuk op klappen ^^ en dat werd dan ook volop gedaan. De eerste die opkwam was Minase gevolgd door Hikaru, Reika, Ibuki en als laatste de zanger Kouki. En het werd ook meteen gevolgd door het nummer “Zipang”. Ik kan helaas niet alle nummers opnoemen, want dat weet ik echt bij god niet meer. Wat ik wel kan vertellen was dat ik bij de eerste klanken van Kouki’s stem zo: O.O heb gekeken. Ik dacht echt OMG wat een stem! Hij klonk echt goed live! Het geluid was ook echt goed ingesteld. Bij 1 liedje kwam de gitaar van Ibuki er wel bovenuit, maar dat was na een paar keer ook opgelost. Maar het klonk echt zo perfect live, zijn stem is echt mooi en apart! En ik vind ze live echt zoveel beter dan op CD. De CD is erg “Happy de Peppy” en live zijn ze ruig, heftige gitaren, gegrunt! En HOE! Echt vet gewoon. (Merk je dat ik het vet vond?). Hahaha wat ik wel echt vreemd vond om te zien, Kouki grunte, dat werd gevolgd door een gezamenlijke grunt van Ibuki en Hikaru. Als je dan alleen naar Hikaru kijkt en je hoort die grunt. Dat is zooo grappig! xD (Hikaru is vrij vrouwelijk, dus een grunt verwacht je niet van hem) Ze hadden trouwens echt een goede set list. Ze hadden leuke liedjes gekozen waarin ze het publiek ook echt meesleurde, de handen waren eigenlijk altijd wel in de lucht te vinden. En zo niet dan zorgde ze er wel voor dat die weer in de lucht te vinden waren. En ze speelde ook een van mijn favoriete nummers “Kochira Heisei, Narazumono yori”! Ik vind het een erg leuk liedje, dit keer niet echt om de tekst maar meer om de melodie die erin zit. Al is de tekst als je tussen de zinnen door leest ook erg mooi, en het heeft een leuk catchy refrein en je kunt het “So Long” lekker meeschreeuwen!
Ik kreeg een “wijsgebaar”, knipoog en een “goed zo” gebaartje van Kouki… OMG ik schrok daar echt van, ik zat ook om mij heen te kijken en er was verder eigenlijk niemand naar wie die had kunnen kijken dus ik was echt like *Faint* xD. Omg, ja wat zal ik nog meer vertellen? Owja! Het Nederlands, geweldig, Ik hou van Japanse artiesten die Nederlands proberen te praten voor ons! ^^ Ik moet zeggen het Nederlands kon ik beter volgen dan zijn Engels! O.O. Maar hij sprak woorden uit als “Ik hou van jullie”, “Ik ben Kouki”, “We komen terug” en de mooiste “Dauto, ben ik hou van jullie” (ofzoiets) xD Maar het was wel heel schattig! Maar op een gegeven moment probeerde Kouki echt een boel te zeggen, maar het kwam er niet echt uit, dus dacht hij WHATEVER over op Japans. En daarmee kon hij ook goed communiceren met het publiek (sommige dan).
Elk bandlid heeft iets gezegd in het Engels, sommige schakelde wel over op het Japans, maar ik moet zeggen ik heb alles toch wel redelijk kunnen volgen (Hoeray voor mijn Japanse vooruitgang!)

Omg wat een verhaal ben ik aan het schrijven man!

Oke waar was ik? Owja, mijn Japanse vooruitgang. Op een gegeven moment vond Kouki het leuk het publiek op te fokken dus ging hij met ons “Oii-en” xD What means hij schreeuwde Oii Oii Oii Oii Oii, en wij deden hem na Oii Oii Oii Oii Oii-en. xD En toen deed hij like *Grunt* maja … volgens mij was het de bedoeling dat wij die ook nadeden, maar iedereen houd van hun stem xD dus wij dachten we houden het maar op Oii?
Maar ik snapte de bedoeling er niet zo van, het duurde ook erg lang. Erg jammer, want in die tijd hadden ze ook “Crawl” kunnen spelen! (*Houd van dat nummer*). Maar dan nog, het was wel leuk te zien dat ze zo met het publiek bezig waren en dat ze er ook van genoten als er hard ge-Oii-t werd. (De meest gekke werkwoorden hier, ik Oii, hij Oiit, wij hebben ge-Oii-t).
Het concert eindigde met de band zittend op het podium, zodat er een foto gemaakt kon worden van hun met het publiek erachter. Ik sta daar niet op, het was zooo druk, ik dacht echt van, tjah al staat mijn hand erop, uit al die polsbanden vind ik de mijne ook niet terug. Haha. En uiteindelijk als allerlaatste was het Tree, Two, One JUMP. En toen een Arigatou en Thank you.

Maar dan, daar was het moment, de signing session! ^^ We gingen wat naar achteren staan want er werden hekken geplaatst, omdat wij onze merchandise al hadden, stonden we dus mooi vooraan in de signeer rij. En toen kwamen ze achter de tafel (die in de tussentijd dus ook was neergezet) zitten. Ik vond ze er eigenlijk niet zo vrolijk uitzien, ik kreeg erg het idee dat ze de signeersessie niks vonden. =/ Erg jammer! Er werd wel erg gedrongen en ik vond het ook niet zo goed georganiseerd als de signeersessie van Kagrra, want daar was het 5 mensen pauze, 5 mensen pauze. En hier was het heel krap waar je langs kon lopen en erg dicht op elkaar… ook pleurde ik nog over dat uitsteeksel van da hekje heen waardoor ik tever naar voren stond >.< dus da mannetje van het management was kei chagrijnig aan het doen dat ik naar achteren moest, dus hij duwde me naar achteren OPNIEUW over da uitsteeksel heen, pleur ik weer bijna! =/ en Uiteindlijk nadat hij mij terugduwt pakt hij mijn boekje en legt hij die voor Kouki neer. Hoezo nutteloos?! xD
Maar zoals ik al zei ze keken niet zo heel blij aan die tafel, maar ik kreeg wel vrolijke blikken (gelukkig). Ik kreeg een “Danke Schon” van Kouki, waarop ik antwoordde met Arigatou Gozaimasu (Voor de mensen die niet bekent zijn met Japans dat betekent dank je wel) Kouki vertoonde meteen een smile en zei ook arigatou terug ^^. Toen kwam Ibuki *_* Hij is zo HOT! (Kouki btw ook!) xD Ibuki keek niet zo blij moet ik zeggen, hij lachte wel =/ maar het leek hem pijn te doen, ik kreeg van hem een “Thank you”, knipoog en een lachje toen ik Arigatou zei ^^ Oke, wie kwam daarna? Owja Hikaru! Die keek wel heel vrolijk ^^ en lief O.o Hikaru kijkt altijd zo lief en schattig. Echt knuffelbaar ziet hij eruit xD Daarvan kreeg ik een Arigatou xD met een erg schattig knikje met dichtgeknepen ogen… zoals ik al zei =P erg schattig persoontje. Haha. En toen kwam Reika, die keek ook wel heel vrolijk moet ik zeggen ^^ hij zei ook Thank you en smile-de ook toen ik Arigatou Gozaimasu zei, haha. En als laatste zat Minase, die weer minder blij keek, maar hij lachte wel uiteindelijk naar me. En hij kreeg van mij een Hontouni arigatou gozaimasu! xD

Ik heb ze trouwens laten signeren op mijn Zipang boekje ^^ Dus nu heb ik twee gesigneerde CD’s en 1 gesigneerde poster! ^^ Owyeah.

Dit was het eigenlijk wel zo’n beetje, de terugweg verliep erg vlotjes, geen vertragingen ofzo. Dus daar heb ik ook niet veel over te vertellen eigenlijk xD Haha.

Op naar Girugamesh!!! ^^