Friday 4 June 2010

[2010.06.04] Anli Pollicino @ Winston Kingdom

Yo mensjes~! =) Ik heb een begin van deze review al in de trein geschreven en die ga ik nu eventjes overtypen XD.

Ik ben net terug van misschien wel het vetste concert waar ik tot nu toe geweest ben! Anli Pollicino~!


Ik zit nu in de trein terug naar huis en Tsuki is naast mij in slaap gevallen, lolz (heel gezellig, maar hij slaapt zo vredig, dus ik laat hem lekker liggen) Maar terwijl hij slaapt zal ik aan mijn review beginnen.


Om 7:00 uur ging bij mij de wekker, (verklaar me voor gek, maar zo vroeg ging die echt!) xD Ik heb de wekker ruim 5x op snooze gedrukt (lees: geramd) en ik kwam uiteindelijk rond half 8 mijn bed uitgerold. Ik pakte mijn spullen (drinken, appelflappen, ticket enz) deed mijn make-up op en wat klaar om te vertrekken~! (Even tussendoor, schrijven in een trein die tig wissels overgaat valt niet mee, ik schiet alle kanten uit) Ik fietste met mijn 2 tasjes en plastic tas richting het station en kwam daar nog een oude bekende tegen met wie ik begon te praten =) altijd gezellig~! Uiteindelijk kwam ik in Nijmegen aan maar het was nog voor 9:00 uur dus ik wilde me nog niet inchecken WANT ik MOEST korting hebben! Want een reis Amsterdam is nou eenmaal niet goedkoop! Het was 9 uur ik bleepte mij in en ik ging opweg naar mijn treintje! De intercity naar Den Helder =).


De trein was niet bepaald snel en we hadden ook een vertraging van 10 min (wat nog mee viel opzich, hij had veel tijd ingehaald) En… eigenlijk mag ik niet zeuren want ik lag in een comateuze status in de trein XD Ik lag heerlijk te slapen tot ik werd gestoord door de conductrice ( waarvan ik heel erg schrok! ) We waren toen bij Utrecht dus nog 30 minuten te gaan en ik was eindelijk in Amsterdam!


Eenmaal aangekomen SMSte ik enthousiast naar Tara dat ik eraan kwam, maar ik had te vroeg gejuicht … mijn OV Chipkaart wilde niet uitbleepen (_ _” ) Dus ik naar de conducteur gegaan, hij met mij meegelopen elk in/uitcheck punt geprobeerd en uiteindelijk deed de laatste het. (Hij snapte het ook niet) Anyways, in de tussentijd had Tara mij al proberen te bellen waar ik bleef en had ik een smsje van Anne om te vragen of ik het wel kon vinden. Dus ik smste opnieuw dat ik er nu (en dit keer echt) aankwam.


Ow wat ben ik toch goed mensen, *kucht* ik vond de weg zonder problemen in één keer! =) Ik liep gewoon perfect. Ik zag het groepje mensen zitten en nam erbij plaats. Ik was de zevende aanwezige en kreeg daarom het getal 7 op mijn hand met een hartje erbij (awh~) En toen begon het wachten! Ik was dit keer op alles voorbereid, ik had paracetamol, hooikoorts medicijnen en een zonnebril. En dat was ook maar goed ook! Want ik had het nodig! We begonnen onze dag in de schaduw klagend dat we zon wilde want het was fris, maar oh my Gackt o.O We kregen onze zon … van 13:00 uur tot 18:00 uur kregen we zon, en HOE! Omg, we hebben daar letterlijk liggen bakken. Het was zo onwijs warm! In het begin was het nog wel lekker, toen lagen we met z’n alle languit op de stoep te zonnen, maar het werd warmer en warmer en iedereen werd er gigantisch lam van. Uiteindelijk toen ik net lekker lag begon er één van ons te schreeuwen dat we op moesten staan. Ik trok mijn benen in en de rest schoot overeind toen er ineens heel lomp een stoep-schoonmaak-wagentje voorbij kwam met water o.O het nevelde gewoon in onze gezichten! Walgelijk! Nou uiteindelijk konden we weer gaan liggen en dat hebben we ook een tijdje zo volgehouden. We hebben een Nederlandse vlag onder geschreven voor de band en veel gepraat.


Uiteindelijk toen we het wachten een beetje beu waren kwamen er opvallende Japanners aangelopen. We bestudeerden ze aandachtig en zagen toen dat het een deel van de bandleden waren en we keken zwijgend toe hoe ze het hotel binnen liepen. Toen ze eenmaal binnen waren barstte de hyperheid los. xD Het was nogal droog … we hadden in eerste instantie een busje ofzo verwacht, nee ze komen lopend met hun koffer aan ons voorbij gelopen LOL. Iets later kwamen er nog twee aan (Shindy en Takuma geloof ik) die nogal onzeker overkwamen, ze leken niet goed te weten of ze wel veilig langs ons heen konden lopen LOL xD Best sneu, maar uiteindelijk hadden ze de moed bij elkaar gevonden en liepen ze zonder geraped te worden langs ons af. Vanaf dat moment kwamen de bandleden regelmatig voorbij, ze kwamen buiten staan roken op nog geen 2 meter van ons vandaan.


Uiteindelijk kwamen de bandspullen dan aan, en hoe onhandig was dat nu weer geregelt! (_ _” ) Hun busje met daarin hun spullen stopte echt like 100 meterverderop? Achter paaltjes. Dus de band en hun staff members liepen richting de bus pakte alles uit en gingen aan het slepen en tillen. xD Shindy bewaakte de uitgepakte spullen !! xD


Wat lul ik toch altijd veel o.O Gewoon al anderhalf A4tje en ik ben nog niet eens bij het concert aangekomen xD Anyways … uiteindelijk was het weer wachten en ik wilde mijn haren goed doen maar ik had geen spiegel, ik kreeg al gauw een spiegel aangeboden van iemand anders die vervolgens ook aanbood mijn haren te fixen. En dat vond ik wel een leuk idee, een halve bus haarspray zat erin maar het heeft wel heel de avond goed gezeten (tot ik begon te headbangen) ANYWAYS xD In the beginning I didn’t liked it that much because my bangs wasn’t covering my face anymore =x But now when I look into the window glass of this train I must say that I really like the hair! So when you read this, thank you so much~!! (ze was Engels, vandaar eventjes de overgang)


Goed, het laatste uur ging in het was 19:00 nog een uur voor de deuren open zouden gaan! Het Winston mannetje kwam ook bij ons buiten staan en vond het wel gezellig, hij had nog nooit zoiets meegemaakt en vertelde dat hij de soundcheck veelbelovend vond klinken. Later kwam hij ook nog eventjes terug om te vertellen welke Merchandise de band had en hoe duur het allemaal was xD


Het was zover! De deuren gingen open en we liepen 5 bij 5 naar binnen toe, waardoor je goed de gelegenheid kreeg om merchandise te kopen. ^^ Ik kocht hun album Fahrenheit 31, twee singles en een fotoset =x (weer teveel eigenlijk, maar ik kon het niet laten en die CD’s MOEST ik hebben) en daarna liep ik terug naar mijn plaats voor het podium (die bezet werd gehouden) ^^ Ik legde mijn tas op de tabak automaat en ik was klaar om los te gaan~!


Een mannetje liep het podium op, en hij vertelde ons dat er foto’s gemaakt mochten worden zonder flits (… dat is nieuw?!) en dat er een signing zou zijn na het concert, en dat … kwam als een HUGE surprise! Dus de dag kon nu helemaal niet meer stuk! De dude wilde dat we lieten horen dat we Anli wilden zien dus we schreeuwden zo hard we konden en de lichten werden gedimd en er klonk een intro.


Takuma kwam als eerste het podium opgelopen met zijn te vette masker! ( De helft van zijn gezicht was bedekt met een metalen maskertje ) hij zette een voet voor mij neer op een plateautje op het podium en stak een hand in de lucht waarnaar er gejuich/ gegil klonk. Hij werd gevolgd door Kiyozumi die plaats nam achter de drums en even later kwamen ook Yo-1 en Masatoshi het podium opgelopen, en uiteindelijk was daar Shindy~! En het intro van Time begon. Mijn lievelingsnummer! En toch vind ik het niet echt een concertopener! Maar ik ga niet klagen, het klonk geweldig ^^. Na Time liet Shindy weten: “I’m not going to speak Hollands” Waarop een aantal mensen in het publiek zeiden: “Dutch” Hij kon er wel om lachen en antwoordde met een “Thanks” =) Hij vroeg ook nog of wij een beetje Japans konden en ofcourse ik kan wel het een en ander verstaan, maar niet veel o.O Totaal niet veel! Maar het ging mij redelijk af. ^^

Ze hebben veel met het publiek gesproken zo waren ze elkaar aan het vergelijken met Anime figuurtjes … en had Yo-1 het erover dat Shindy’s haar lijkt op dat van Zidane uit Final Fantasy IX en toen hij dat zo zei, zag ik het ook! Maar wtf Shindy vroeg of we Anime kende en welke we kende dus werden er titels geroepen, welke mongool riep er Avatar?! (_ _” ) Die zouden ze moeten opsluiten en nooit meer vrij moeten laten!


Maar goed het concert, ze hebben alle nummers gespeeld en wat nummers die ik niet kende, of ze nieuw waren of op demo materiaal hebben gestaan, I dunno =x Tijdens elk nummer deed de zaal enthousiast mee springen, para para dansjes, headbangen en zingen ^^ Jep het was een leuke sfeer dit keer! Ook weinig wannabe’s!


Anyways… een aantal mensen waren met het idee gekomen twee onderbroeken kado te doen aan de band xD Op die van Yo-1 stond op de voorkant “Taste me” met een pijl naar zijn “Mr. Yo-1 jr.” en voor de rest nog meer Japans gebrabbel dat ik niet kon lezen =x en op die van Shindy stond een föhn met daardoorheen een rood kruis, met erboven “BEWARE” … XD Want to know why? Read their blogs! Anywayz … ze moesten er erg om lachen en waren er even stil van, ze hebben ze wel aandachtig bekeken.


Dit was trouwens wel echt een van de weinige keren dat de artiesten niet werden aangeraakt! En ik wou dat we dat zo konden houden, artiesten houden er echt niet van geraped te worden =x mja… sommige gaan met hun benen extra wijdt zitten (*kucht* Mikaru) maar het was duidelijk dat Anli Pollicino daar niet zo van gediend was, dus volgens mij waren ze heel blij met ons op de voorste rij want we merken wel dat er achter ons mensen stonden die ze WEL volop wilden betasten. … Just reabe them arone! >.< ~!


En toen kregen we “Taste me” met de te moeilijke choreografie

xD dat was het xD zag er vast erg leuk uit omdat wij met een hele groep al geoefend hadden en ‘t dus ook echt al foutloos kende (wat niet zo heel moeilijk is, want het is niet zo heel moeilijk) de rest van het liedje was springen (oppassen dat je Takuma niet raakte met je hand) en links stap, rechts stap XD Het moet er vast erg leuk uit hebben gezien!



Ik vergeet echt vanalles o.O owja~! De encore~! ^^ Ze gingen heel even het podium af en er werd Encore Oii Encore Oii Encore Oii geroepen, al snel kwam *spiekt* Kiyozumi het podium weer opgelopen en nam plaats achter zijn drum voor een solo, het klonk lekker ^^ en hij werd snel bijgesprongen door Masatoshi. Bas en drum samen, ik hou daarvan!


(Ik moest aan Kagrra, denken o.O Aan de Nao en Izumi solo … maar XD I just love Kagrra,! I want them back in Holland!!!)


Goed… terug naar Anli Pollicino, Masatoshi en Kiyosumi werden toen vervolgens ook bijgesprongen door Yo-1 gevolgd door Takuma en uiteindelijk kwam Shindy ook het podium weer opgelopen. En ze speelden hun laatste twee nummers. En wat Yo-1 nou precies gedaan had weet ik niet maar ik keek, ik keek even weg, en ik keek weer en zijn hele hoofd zat vol bloed? O.o Hij had zich blijkbaar erg hard gestoten. Ik weet niet precies hoe en wat, maar hij bleef maar lachen, dus het zal wel goed zijn geweest. Voor ze het podium verlieten liet Shindy nog eventjes weten dat ze graag terug komen in Amsterdam waarop ik dacht “Nooooooz kom naar Tivoli~!!!” xD En ik hoop dat hij gedachten kan lezen!


Erna was de signing ik pakte mijn CD booklet en was er klaar voor. Ik wilde ze eigenlijk op de achterkant van het boekje laten tekenen zodat het voor hun minder moeite zou zijn, maar Takuma… (stond die er als eerst?) sloeg het boekje open bij zijn eigen foto en zette daar zijn handtekening neer! Alleen maar beter natuurlijk! xD Daarnaast stond … geen idee anyways xD Het ging te snel ik weet de volgorde niet meer volgens mij was het Takuma, Kiyosumi, Shindy, Masatoshi, Yu-1 … maar ik ben er niet zeker van. In ieder geval Takuma zei vriendelijk arigatou, Kiyosumi hield het allemaal niet bij en keek me niet aan (hij leek een beetje gestresst, poor guy) Shindy zei ook vriendelijk dankjewel =) Masatoshi zei op een gigantisch blije manier Arigatou en thanks ik werd vrolijk van hem xD Hij kwam echt heel erg blij over. En Yo-1 keek ook blij, ongelofelijk en dat terwijl zijn hoofd toch flink bloedde. Ik vroeg nog “Is your head ok?” (en ik wees naar mijn hoofd op ongeveer de plaats waar hij bloedde… aangezien ik niet 100% wist of hij nou wel echt goed Engels zou kunnen verstaan) En hij stak zijn duim op en knikte ^^ Dus nu afwachten op de blog wat hij nou precies had! Waarschijnlijk gewoon te lomp met headbangen! XD


Kort samengevat: Het was awesome!


Tuesday 1 June 2010

[2010.06.01] ダウト @ Tivoli de Helling


Yo mensjes, Net terug van Dauto in Tivoli de Helling =) En ze hebben er echt weer 1 grote party van weten te maken! Ik hou echt van hun! Maar zoals jullie van mij weten begin ik bij het begin en dat is de treinreis heen XD

Mijn wekker ging om half 9 zodat ik zeker optijd zou zijn voor mijn trein van 12 uur. ^^ Spullen ingepakt, en op naar het station dacht ik toen nog met goeie zin. Maar die verging me al snel. Ik kwam namelijk bij Tivoli aan en de pollen vlogen me om de oren… Hooikoorts! En ik had natuurlijk geen medicijnen meer (_ _” ) ik zag echt mijn concert in het water vallen, maar gelukkig hield ik me redelijk. Er waren veel mensen al aanwezig in de rij en hebben ook met veel mensen gezellig kunnen praten dus vergeet je al snel dat je je niet lekker voelt =) … goed de band kwam aan rond een uur of 4 en we waren weer even met z’n alle enthousiast. We gingen bij de bussen staan om een glimp van de bandleden op te vangen, maar toen we merkten dat die achter de bussen door zouden gaan lopen zijn we maar weer terug gaan zitten op onze plaats in de wachtrij.

We zaten helemaal vooraan, maar omdat we het niet hadden gemunt op een plek op de eerste rij vonden mensen dat niet zo erg. Toen volgde het tweede wachtmoment, en de tijd kroop voorbij. We hadden nog wel lol om een Hikaru die ineens uit het raam hing … xD Ze vinden het erg leuk om met z’n alle Hikaru te pesten, poor guy he’s so cute why do they want to tease him~!

Anyways, uiteindelijk ging ik nog een keer naar het toilet voor het concert bij het tankstation een eindje verderop, maar EW die deurklink was plakkerig en EW~ ik wilde echt niet weten wat dat was! Heb daarna echt lang mijn handen gewassen! *kijkt vies*

En we namen weer plaats in de rij waar ineens iemand het briljante idee kreeg een vliegende Iron Man op de foto te namen, maar we faalden zwaar! Het is uiteindelijk wel gelukt, toen ze zelf gooide in plaats van ons liet gooien XD Ik bak er gewoon weereens niets van =( De foto is wel echt epic! XD

Als jullie het niet erg vinden skip ik de rest van de wachtrij WANT … ik voelde me daar echt niet lekker =x Duws … NEXT ->

De deuren gingen open en er ontstond een irritante golf van mensen die de voorste rij mensen plat drukte, de mensjes van Tivoli boos =x We can’t help it blame the kutjes die persee vooraan willen staan zonder er enige moeite voor te doen zoals bijv. vroeg opstaan!! Goed…

Yay ik was binnen! En ook Miyuu en Anne kwamen langzaam binnen gelopen. We liepen meteen naar de merchandise en ik kocht een roze/zwarte towel met daarop een draak en kat en hun nieuwste CD (European edition BAH) maar ey … ik wilde iets om te signen! Daarna dumpten we onze spullen bij de garderobe en liepen we richting de concert zaal. We gingen op het plateau rechts staan zodat we alles goed konden overzien. Ik voelde me opnieuw heeeelemaal niet lekker dus ik zag het al helemaal aankomen, heel mijn concert verpest door HOOIKOORTS~!!

Maar uiteindelijk (10 minuten telaat) klonk het intro ファンファーレen al mijn pijntjes leken spontaan verdwenen! Ibuki kwam het podium opgelopen, gevolgd doorMinase, Reika en Hikaru, ze speelden door tot uiteindelijk Kouki het podium opkwam en ze zette in met hun volgende nummer. Ik kan echt niet meer zeggen welke nummers ze allemaal gespeeld hebben want ik ben gewoon superslecht met namen bij nummers plaatsen o.O

Het was leuk om hun vriendschap terug te zien op het podium, ze waren elkaar aan het pesten en plagen. Zo probeerden ze Hikaru het publiek in te duwen en in een van de MC’s vroeg Kouki of Hikaru naar hem toe wilde komen en Hikaru vond het nogal verdacht dus schuifelde voorzichtig Kouki’s kant op. Reika zette op dat moment zijn basgitaar aan de kant liep naar Hikaru toe en tilde hem op samen metKoukiHikaru Fly” en ze hielden hem vast boven het publiek! XD Poor Hikaru.Kouki probeerde ook Engels te praten al viel hem dat niet mee, en af en toe probeerde hij ook Nederlands, maar toen hij merkte dat hem dat totaal niet goed afging (niemand reageerde) ging hij snel weer over op het Japans/Engels.

Het is een hele tijd geleden sinds ik me zo heb gevoeld na een concert! Elke spier doet pijn en mijn stem is compleet naar de haaien!! Maar zelfs al voel ik me brak stilstaan doe ik echt niet, vooral als je ziet dat de band het zo naar hun zin heeft XD Dan wil je alleen maar meer meedoen!

Ze hebben ook野良猫と♪ gespeeld, en op een manier vind ik dat nummer echt geweldig xD De eerste keer toen ik het hoorde keek ik de kat vreemd aan want ik dacht dat ze ergens last van had, aangezien je katten geluidjes hoort tijdens dat nummer LOL. Maar het was aan ons de taak die katten geluiden te maken dit keer XD En de laatste “miauw” kwam van Reika en OMG hij klonk als een hele dikke vette evil kat.
Ook speelden ze mijn favoriete nummer太刀風横丁 ik denk eigenlijk dat he teen fan favoriet is omdat het echt een energiek nummer is waar je lekker op kunt losgaan XD En dat werd dit keer ook gedaan. Bij die song hoort een te schattig dansje waarin je “hop hop” links “hop hop” rechts “hopt”. XD en de vorige keer deed niemand dat eigenlijk mee maar dit keer “hopte” de hele zaal mee! Zelfs twee mannetjes op het plateau waren met z’n tweeën het plateau aan het onveilig maken met hun “gehop”! ( Wat er trouwens echt geweldig uitzag! )

Er gebeurden zoveel dingen tijdens het concert dat ik het niet eens allemaal heb kunnen onthouden, Kouki heeft heel veel tegen ons gepraat en ik begreep er eigenlijk weinig van. Engrish oke, Japans oke, maar ga niet en Nederlands, en Engels en Japans door elkaar praten WANT … dat werkt niet XD Dat volg ik niet. Maar Kouki stelden de bandleden voor die dan om de beurt hun zegje deden. NouMinase was erg goed in voetbal (dat is wat ik eruit begreep, niet veel I know) XDReika deed een Dragonball Z move namelijk de Ka-Me-Ha-Me-Ha xD LOLz geen idee waarom maar ik lachte me kapot! Hikaru was heet (dat zijn ZIJN woorden niet de mijne!) XD En Ibuki… wat zei Ibuki? Japans gebrabbel dat kan ik me herinneren maar meer niet, ik was afgeleid door zijn schoonheid XD *proest* Oh~! Ik zou bijna het belangrijkste vergeten xD Er was fanservice ... voor het eerst in mijn leven heb ik Live fanservice meegemaakt (ja daar wordt ik blij van!) Reika en Ibuki gaven elkaar een kus XD Ze liepen naar elkaar toe op het podium en Ibuki was een beetje uitdagend gitaar aan het spelen en hefte zijn kin op (op een manier van kom maar) xD En Reika beantwoordde dat met een kus op de mond *0*

Maar ze leken het echt enorm naar hun zin te hebben en wilden ook gewoon niet weg! xD Ze waren klaar met hun setlist en gooide er gewoon nog een song bovenop. Ze hadden die wel al gespeeld, maar so what? De tweede keer was het gewoon nog leuker XD Dus speelden ze Sunrise nog een keer opnieuw als “Special Surprise”.
Daarna~! Was het tijd voor de signing~!! XD Yay~! Ze keken zoveel vrolijker dan de laatste keer dat ze de signing deden! Als eerste zat Hikaru, gevolgt doorKouki, Reika, Minase, en Ibuki. Ze lachten allemaal en OMG O.O Gaf Ibuki nou echt een hand? *Faints* XD OMG *hypert* oke ik weet het, het zijn gewone mensen enz enz. Maar laat mij gewoon eventjes hyperen oke? =) Ze bedankten allemaal met een thanks, thank you, en Reika begon met een Thank you en werd vrolijk van mijn Arigatou … waarop hij ook Arigatou zei ( iedereen zei arigatou so… misschien werd hij bij iedereen zo blij? Of mijn Arigatou klonk helemaal verkeerd en hij verbeterde mij? ) Ik had trouwens mijn CD booklet laten signeren en dat ziet er nu uit als 1 groot kunstwerk xD Alleen Hikaru’s handtekening staat er zoals het hoort, de rest is allemaal doorgelopen, doorgedrukt op de andere pagina, enz! T^T Zonde!! Maar goed hij is gesigneerd =x.

De terugweg … we misten net de bus (_ _” ) Niet erg dachten we, nou wel erg! Pfff… maar daar komen we zo op. Ik nam plaats op het bankje en Miyuu kwam op mijn schoot zitten, ze had een spastisch been dus ik had een gratis vibrato been massage behandeling xD uiteindelijk begon ook mijn been te trillen dus was het al helemaal geweldig … nou daar was de bus WOEJ xD We stapten in kwamen op het station aan en … je raad het al TREIN GEMIST. Nou dus ik dacht och dan pakken we de volgende … 10 over 1 ~!! En het was 10 voor 12 (_ _” ) Dat werd een uurtje wachten… DAMN … en het hele station was gevuld met voetbal supporters! Nouja, we gingen wat te eten scoren (vies ijs en een vieze hamburger, maar ey hey het was voedsel!) En het wachten op de trein begon. Gelukkig was Endroine erbij want als ik in mijn eentje had moeten wachten had ik het echt niet prettig gevonden, en de trein was ook gevuld met voetbal supporters dus gelukkig waren we met z’n tweeën en niet alleen!! In de trein veel gepraat over Asian dingen zoals TV Series, Muziek enz. en toen waren we … IN NIJMEGEN~!! Ik verlangde zo naar mijn bed! Ik was echt moe! Maar ik moest nog een 20 min met de auto mee T^T ik was vast erg gezellig voor mijn papa want ik viel in een HUGE coma in de auto terwijl ik net deDauto CD had opgezet =x en Pap verafschuwd Dauto … hij kan Japanse muziek hebben maar Dauto vind hij echt niets. xD En hij dacht dat ik ernaar aan het luisteren was, terwijl ik dus in slaap was gevallen =x ANYWAYS.

Het concert was geweldig ik was totaal vergeten hoe niet lekker ik me ervoor voelde! (De twee dagen erna ben ik kei ziek geweest! MAAR dat boeit niet!) En ik heb het zo erg naar mijn zin gehad! De volgende keer als Dauto weer in Nederland is ben ik er WEER bij!! Mij hebben ze als fan! ^^