Sunday 1 August 2010

[2010.08.01] Jap-Ro @ Tivoli de Helling

Yo~! Peepz
Dit wordt echt de derde keer dat ik aan deze review ga beginnen, blijkbaar vind Word mij niet zo aardig, want die slaat steeds vast, of slaat mijn bestand niet op *sobs*

Vandaag was eindelijk de dag van Jap-Ro de dag waar ik erg naar uitkeek! Ookal zit ik nog midden in mijn Gackt concert dip! Maar ik kan jullie vertellen =x dit concert heeft de dip niet veel beter gemaakt… Ik heb nu een drie dubbele concert dip! Gackt, The Fool en Luzmelt! Ze waren allemaal zo onwijs! The Fool heeft een enorme indruk op mij achter gelaten! Gunji is zo~ schattig! Maar zoals jullie van mij gewend zijn beginnen we bij het begin en dus …

De wekker ging om half 6 (I know right?). Mijn pa bracht me naar Nijmegen Centraal Station, want we wilden er graag als eerste zijn… maar mijn eerste trein in Cuijk ging pas om half 8, dus dat ging niet werken! Ik had uiteindelijk de trein van 10 voor 8 in Nijmegen en was daarmee precies om 6 over 9 op Utrecht Centraal Station. Ik moest zo enorm nodig naar het toilet xD Dus ik rende letterlijk de trein uit en liep in 1 rechte lijn richting het toilet. Verlossing! Daar trof ik ook Tara en zijn we naar de Starbucks gelopen =) Anne had 2 Starbucks koffie gekocht (ik hoef dat niet) en we liepen meteen naar de bus. De bus stond er al dus we zette het op een sprintje en we reden aan naar Tivoli de Helling.

We kwamen aan en het was een #Fail moment. Er zaten al mensen! (_ _” ) 4 om precies te zijn, dus zo’n ramp was dat niet. Die hoeveelheid viel te overleven! We ploften neer en hadden in het begin een beetje een wazig gevoel, het was zo stil! Maar uiteindelijk sprak Tara de mensen, die er voor ons waren, aan en raakten we met z’n alle aan de praat. Niet veel later na ons arriveerden er nog wat mensen en de tijd vloog voorbij! Ik had wel een dip moment russen 13:00 uur en 15:00 uur, maar gelukkig kwamen toen de bands aan! (Op een manier flikken bands dat altijd om in mijn dip moment aan te komen)

Het leek wel alsof helemaal niemand het doorhad, dat de bands voorbij kwamen gereden. Maar uiteindelijk toen Gunji duidelijk in het raam zichtbaar was en luchtkusjes onze kant uitstuurde, begonnen er mensen op te staan, foto’s te maken en naar voren te rennen (gelukkig bleven ze wel op gepaste afstand!)




The Fool kwam als eerste uit hun auto, Taca en Goo zwaaide een keertje en liepen vrij verlegen het gebouw in. Gunji daarentegen genoot duidelijk van de aandacht en maakte daar dus ook even gebruik van. Hij liet ons weten dat hij van ons hield en gaf nog wat luchtkusjes. Daarna was het aan Luzmelt om de auto’s uit te komen. Als eerste kwamen de Luzmelt leden de auto uit, Kaie had echt een geweldig vest aan… (WANT) Ze liepen eigenlijk vrij verlegen het gebouw binnen.
Iets later kwamen de twee support leden de auto uitgelopen, het was Haren~!! ^^ Ik ken hem vaag uit DEPAIN maar het was dankzij Tara dat ik zijn blog kreeg en hem ben gaan volgen op Ameba. Hij is in het echt zoveel leuker dan op foto’s.

Goed de bandleden waren gearriveerd dus het was veilig om naar het toilet te gaan! Toen we terug kwamen hing Gunji uit het raam en liet ons trots horen wat hij geleerd had. “Ik hou van jou” riep hij meerdere malen, en “ik hou ook van jou” werd door meerdere mensen terug geroepen. Niet veel daarna barstte de hemel los en begon het ineens een stuk harder te regenen. Ik sloeg mijn knalgele poncho om (Ik zag er niet uit, maar ey… ik bleef droog right?) Gunji genoot er enorm van, want ook nu kwam hij weer uit het raam hangen, en vertellen dat hij van ons hield. Luzmelt kwam trouwens nog een keer het gebouw uitgelopen en leken in een serieuze discussie, geen idee wat er loos was maar ze waren heel serieus in gesprek met elkaar en leken een beetje gefrustreerd.

Het was nu nog heel even wachten tot de zaal open ging… en dat laatste uurtje is altijd zo slopend! Die lijkt altijd langer te duren dan al die uren die je ervoor gewacht hebt.

Woosh de rolluik ging open en mensen die veel later waren gearriveerd dan wij stonden natuurlijk ook tegen de rolluik aan (Is het nou echt ZO enorm moeilijk om wat meer moeite te doen voor een band en gewoon EERDER te komen, stelletje irritante voorkruipers!). Anyways WOOSH ik stond vooraan =) recht voor de mic van Taca en Kaie (zie nutteloze foto hieronder!) XD Maar het is wel een perfecte plaats ^^ En toen begon… meer wachten! Maar dat schoot meer op =) Ik praatte nog wat met Stefanie een meisje dat ik daar had leren kennen (we hadden dus nog redelijk wat om over te praten).



De lichten gingen uit, het intro begon en Taca was de eerste die op kwam gelopen. Hij sloeg een akkoorden aan en een technisch effect gaf er een piepende draai aan dat de perfecte “the fool” sfeer creëerde. Goo kwam erna het podium opgelopen, een stuk bescheidener dan Taca en niet veel later kwam ook Gunji het podium op en hij begon met een “The Netherlands are you ready!” en ze begonnen met Pussydance, een “nieuw” nummer. Ik kende het gelukkig al uit previews dus kende de tekst een beetje en ging los! Ik gooide mijn hand in de lucht wanneer ze erom vroegen, maar blijkbaar vond Taca mij telang naar Gunji kijken want hij schoot op zijn hurken voor mij neer en richte met zijn gitaar op mij (alsof het een geweer was) XD Ik schrok daarvan dus ik had zoiets van, wat jij wilt dude hier heb je mijn aandacht! Dus ik keek ook meer naar Taca =x (wat ik al deed maar hij keek alleen naar mij als ik dat NIET deed!) Taca, was trouwens erg schattig met zijn duckyface expressions! XD Het was tijd om helemaal los te gaan Go Motherfucker startte en ik sprong gezellig mee! De eerste rij was echt gezellig ze deden allemaal goed mee. Al was ik wel een van de weinige die meezong xD.

Het was tijd voor de eerste -MC-. De leden stelden zichzelf voor in het Engels. Ze konden het echt heel goed ik stond er echt van te kijken. Dat Gunji Engels sprak wist ik wel door zijn te schattige filmpje voor de Europese fans xD Uiteindelijk was het Goo’s beurt om zichzelf voor te stellen, en Gunji en Taca namen plaats precies voor mijn neus. Gunji ging op zijn kont zitten in kleermakerszit en Taca hurkte langs hem neer en ze keken geboeid toe hoe Goo zichzelf voorstelde. Ze leken erg trots op Goo xD dat zijn Engels er zo vlotjes uitkwam! Dus ze applaudisseerden en juichten mee met het publiek na zijn introductie. Dat vond ik wel heel aandoenlijk om te zien! XD Het was weer tijd om los te gaan en halverwege werd er een onderbroek het podium op gegooid met daarop G-Spot en Japans gebrabbel (Gunji staat ook wel bekend als G). Gunji raapte de onderbroek op met een “Oh my gawd what is this?” En een nerveus lachje en gooide het daarna aan de kant om het vervolgens toch weer op te pakken om het nog eens goed te bekijken. Hij werd aangemoedigd door een groepje aan de rechterkant om het aan te trekken. En hij wilde het serieus gaan doen, maar toen hij de tekst opnieuw las voelde hij zich toch wat gegeneerd en heeft hij de onderbroek weer aan de kant gelegd! XD Awh poor boy … Tijdens dit gedeelte kwamen er trouwens twee nieuwe nummers voorbij, die ik beide eigenlijk nog nooit gehoord had! Maar ze klonken goed, dus ik kan nu al niet meer wachten tot er nieuwe muziek van hun uit gaat komen!! Maar ook GOD BLESS en MACHINEGUN werden gespeeld tijdens dit deel en dat zijn toch wel twee van mijn favoriete nummers! ^^ Taca stond voor mijn neus steeds schattige ducky face expressions te doen en schattig te hupsen, ik miste hem dan ook wel even toen hij ging ruilen met Goo. Maar Goo was ook heel schattig wat alleen minder was, hij kwam op een box zitten waardoor ik ge-ass-raped werd =x maar hij merkte het op dat ik in een benarde situatie terecht was gekomen dus ik kreeg een aai over mijn bol (1). Taca kwam terug en hupste weer op zijn plaats waardoor hij terecht kwam in zijn eigen gitaarsnoer dus ik moest lachen … (Duh iedereen zou lachen het zag er gewoon grappig uit) XD En ik kreeg de gitaar weer op mij gericht (SORRY!)



Uiteindelijk was het tijd voor de tweede -MC- Gunji vertelde ons dat hij ons enorm dankbaar was en dat een droom voor hem in vervulling was gegaan. De tranen stonden duidelijk in zijn ogen en dit liet mijn ogen ook branden, en toen we uiteindelijk begonnen te juichen kon hij zichzelf niet meer in de hand houden, viel neer op zijn knieën en begon te huilen. Taca liep eigenlijk meteen naar hem toe om hem te troosten en Goo bleef op afstand en was tegen zijn eigen emoties aan het vechten (je zag in zijn ogen de tranen ontstaan). Ik liet mijn ogen geen moment van het podium afgaan, ik leefde zo erg mee! En mijn ogen begonnen meer en meer te branden. Uiteindelijk kreeg Gunji weer kracht om door te gaan door ons gejuich. Hij stond op en begon de meest emotionele en mooie speech die ik ooit gehoord heb. Hij spoorde ons aan om onze ouders en groot ouders te bedanken, want door hun mocht je dit mooie leven meemaken. En dat we vooral niet op moesten geven op onze dromen, want dromen kunnen werkelijkheid worden. De tranen rolden over mijn wangen, het was zo mooi! En ik ben ook zeker gaan nadenken na die speech. Ik denk dat ik meer mijn best ga doen om mijn dromen na te leven! En minder ga luisteren naar wat anderen vinden wat ik moet gaan doen met mijn leven. Daarna vertelde hij ons ook nog dat ze niet zoveel tijd meer hadden om te spelen en dat hij dat helemaal niet leuk vond.

Gunji herpakte zich, en hoe! Ze startte daarna meteen met CHAOS in the World =) ook een van mijn favoriete nummers! Gunji ging helemaal los en gebruikte de opening om even alles eruit te schreeuwen “Are you ready?!” “THANK YOU SO MUCH” “IK HOU VAN JOU” schreeuwde hij en CHAOS in the World startte en het publiek ging na zich ook herpakt te hebben weer los! We sprongen zwaaide met onze armen en headbangde. Na CHAOS in the Wold, was het tijd voor nog een van mijn favoriete nummers, namelijk Getting United! In dit nummer zit zo’n leuk “whoohoo” dat je mee kan doen, helaas (_ _” ) was ik wel een van de enige die dat deed! Uiteindelijk toen wat mensen om mij heen opmerkte dat er een “Whoohoo” in het liedje zat begonnen zij ook mee te doen en voelde ik mij minder eenzaam! We sprongen en “whoohoo”de erop los! Gunji liet zich tijdens dit nummer ook nog voor ons op het podium vallen om ons te bedanken en daar was nog een aai over de bol (2).



Uiteindelijk liepen ze het podium af, Gunji liet nog een paar keer “Ik hou van jou” horen, bedankte ons en liep het podium af. Al snel werd er Encore geroepen en het duurde dan dus ook niet lang voordat de leden het podium weer opkwamen. Eerst kwam Goo het podium op dit keer, daarna Taca die op de achtergrond met een waterflesje bezig was, en Gunji kwam gevolgd door de Duitse tour manager het podium op. De tour manager spoorde Gunji aan om zijn blouse uit te doen. Hoe hij dat deed? XD Hij trok gewoon zelf Gunji’s blouse omhoog waarop Gunji weer reageerde met een “Oh My GAWD” xD Zijn Engels is zo schattig! Ik kan het niet helpen maar Gunji is echt de schattigheid zelve. Uiteindelijk trok de tour manager zijn blouse uit en gooide Gunji die in het publiek.
Daarna begon de tour manager met Taca te dollen hij pakte zijn gitaar over zette die op de grond neer en trok Taca’s shirt uit waardoor Taca dus met zijn blote borstkas voor ons kwam staan. *-* Nice view! Anyways =) Ze hadden dus extra speeltijd gekregen, 10 min om precies te zijn, en je zag ze gewoon opleven! Ze hadden het zo onwijs naar hun zin op het podium, en ze gaven in die laatste 10 min dan ook alles wat ze nog in hun hadden. En het publiek deed net zo hard mee! We sprongen alsof ons leven ervan af hing lol.
Ze eindigde hun set met Crazy Crew een perfecte afsluiter met opnieuw een “Whoohoo” erin xD En ook dit keer begon ik eenzaam maar toen mensen eenmaal doorhadden hoe het nummer in elkaar zat “Whoohoo”de er meer mensen mee. De bandleden bedankten ons en Taca ging het publiek af met zijn hand en daar kwam die jawel, het was weer aai over de bol tijd (3).

Het was weer tijd om te wachten, ik streste een beetje want ik moest mijn laatste trein halen en The Fool was uitgelopen. Uiteindelijk werd de zaal donker en ging de wachtmuziek uit. Maar er klonk geen intro dus we wachtte geduldig.

5 min later was er nog geen band te zien, dus het publiek werd wat ongeduldig. Stefanie en ik begonnen met klappen en het roepen van Luzmelt en uiteindelijk deed Anne ook mee, en Tara ook maar niet veel meer mensen hadden zin om mee te doen, dus hielden we er maar snel mee op. Uiteindelijk kwam de tour manager het podium opgelopen met de onderbroek die voor Gunji bedoeld was, die had hij dus aangetrokken. XD Hij had de grootste lol en we klapten daarom ook voor hem (hij was dit keer echt veel aardiger dan tijdens Dio).

Uiteindelijk kwam de tour manager opnieuw het podium opgelopen ^^ en dit keer stelde hij de bandleden aan ons voor. Als eerste kwam U-YA het podium op. Hij vroeg steeds: Do you know the name of our support drummer? Dus wij antwoordde met de naam.
U-YA werd geschreeuwd door maar een paar mensen. De support bassist Haren kreeg een luider geschreeuw. Maar toen kwam Asuka en daar viel de zaal stil? Het was echt onwijs sneu! Ik kende zijn naam niet tijdens het concert =x Ik kwam daar echt voor The Fool. Uiteindelijk werd er toch zijn naam twijfelachtig geschreeuwd en volgde Kaie met een wat luider geschreeuw en Yuhma met een oorverdovend geschreeuw (waarom vind iedereen de zanger altijd het leukst?) De opening klonk en het rape festijn kon beginnen!
Ik weet totaal niet welke nummers ze allemaal gespeeld hebben want ik kon Yuhma eigenlijk gewoon niet horen o.O ja heel ergens zacht verweg. Echt onwijs jammer want ik kon zijn screams wel horen, en die klonken echt goed! Maar doordat Luzmelt er zo’n plezier in had op het podium werd het toch nog enorm geslaagd!
Kaie genoot echt van de mensen om zich heen maar niet van de handen die hem probeerden aan te raken! Er waren wat mensen achter mij die zelfs de frutsels van zijn rok af probeerden te trekken … DOE NORMAAL!!

Maar Kaie was wel lomp, en met lomp bedoel ik echt LOMP. Ik had mijn handen op de box liggen en Kaie vond het ineens nodig zijn voet op die box neer te zetten (Lees: mijn hand was de klos) hij trapte vol met zijn voet op mijn hand. =x Ik slaakte een kreet van de pijn, en hij leek wel door te hebben dat hij ergens anders op had gestaan dan op de box. Niet veel daarna draaide Kaie als een gek rondjes waardoor de rok mee wooshte! Echt een leuk gezicht, dat vond hij blijkbaar ook want hij bleef maar rondjes draaien, op de box staan met 1 voet, en opnieuw rondjes draaien! Hij genoot er echt van. Maar toen kwam zijn lompiteit weer naar boven want hij gaf een kick naar voren tijdens het gitaar spelen o.O En ik zag zijn voet recht voor mijn neus… Ik schrok me echt kapot! Hij was niet raak… maar het scheelde niet veel! En ik kon ook geen andere kant op want ik werd van alle kanten naar voren geduwd omdat Yuhma bij ons stond (_ _” ). Maar zijn kick was niet raak =x dus er was niets aan de hand, ik schrok alleen een “beetje”. Een korte -MC- die langer had moeten duren omdat Yuhma heel zijn papiertje vol had staan, maar daar had hij niet veel zin in? Of hij wilde gewoon liedjes spelen omdat ze al zolaat waren begonnen? Tijdens die -MC- namen de gitaristen even de tijd om het publiek handjes te geven en ik kreeg daar een aai over de bol van Kaie (4).
Ze speelde weer verder en ik kon de stem van Yuhma nu iets beter horen =x er was een liedje waarbij de lichtshow echt enorm vet geregeld was =/ maar ik weet de titel daar niet meer van, want ik ben gewoon niet goed met titels xD. (Oké na de CD geluisterd te hebben moet ik me toch wel schamen xD Het was tijdens sacrifice) Ook tijdens Luzmelt stond ik geen moment stil, de manier waarop de bandleden ons aanmoedigde om mee te doen was magisch want iedereen luisterde. Op een gegeven moment was er een of ander nummer met een dansje die ik echt niet kon bijhouden =x en ik faalde ook zwaar! Maar gelukkig ik niet alleen en dat gaf de bandleden weer een reden om ons uit te lachen. XD

Na een tijdje wisselde Asuka en Kaie even om, en kwam Asuka bij ons in het publiek zitten en liet zichzelf betasten. En hier begon het rape festijn pas echt. Handen langs mijn lichaam echt waarom betasten ze mij erbij! Ik ben geen artiest o.O als je er niet bij kan doe dan gewoon niets XD. Uiteindelijk kwam Haren ook wat meer naar voren toe, maar het was duidelijk dat hij minder gediend was van de handtastelijke fans dan de andere bandleden. Asuka spoorde Haren aan om ook tegen het publiek aan te gaan zitten, hij leek even te twijfelen maar bleef toen toch gewoon staan met 1 voet op de box, die echt teveel betast werd (_ _” ). En ik moest me half vasthouden aan zijn been omdat iedereen mij aan het pletten was, en ik werd zelfs gewoon half opgelift in de lucht o.O. Uiteindelijk kreeg ik opnieuw een aai over de bol en dit keer van Asuka (5)
Tijdens “la salida” deed Yuhma een arm zwaai beweging =x die naar mijn smaak veel te sloom was XD Je had in dat nummer twee manieren waarop je die kon doen en Yuhma pakte precies de slome =x Terwijl ik liever een beetje sneller mijn arm had bewogen xD Maar dat kwam ook mede omdat ik zijn stem amper kon horen en hij bewoog zijn arm afgaand op de stem =x en niet op de muziek erachter xD dus dan is het al moeilijker om in de maat te blijven.
Luzmelt liep het podium af en al snel werd er encore geroepen. Ik zat eraan te denken naar de merchandise te gaan om alvast wat in te slaan voor de signing (die we waarschijnlijk toch niet gingen redden) uiteindelijk kwam Luzmelt weer opgelopen en vond ik het lullig om tijdens hun optreden naar de merchandise te lopen (waar ik later spijt van had omdat The Fool daar dus al bleek te zitten) Luzmelt begon aan hun laatste nummer waarop we veel moesten springen. En de bandleden gingen zelf ook nog helemaal los. Ze sprongen over het podium heen xD Het was echt een feestje en ze genoten er echt van. Kaie deed nog een stel spins om zijn rok te laten wooshen (waardoor hij bijna struikelde over een speaker die iets dichterbij stond dan hij zelf door had) en uiteindelijk kwam Yuhma ook nog een keer onze kant op. Mensen begonnen hem te betasten en daar kwam er nog een aan! Een aai over mijn hoofd! (6)! XD Uiteindelijk liepen de bandleden het podium af maar niet voordat ze U-YA nog even het publiek in hadden geduwd, tot 2 keer toe duwde ze hem terug. En uiteindelijk liep ook U-YA het publiek af en daar kwam er weer een … een aai over mijn hoofd! (7) XD En iets later kwamen Kaie en Yuhma het podium weer op om foto’s te maken =) Kaie ging in het publiek liggen terwijl Yuhma een foto van hem maakte vanaf het drumstel plateau. Iets later nam Kaie het fototoestel weer over en maakte een foto van het publiek (waar ik met mijn hoofd dus op sta) en daarna ging hij het publiek nog een keer af, handjes, aai over het hoofd en … jawel !! Daar was nummer 8!! (_ _” ) mijn haar zat toen officieel gewoon NIET meer! Maar ondanks dat mijn haar niet zat vond ik de aai over mijn hoofden wel erg schattig!

Daarna was het tijd om de merch te gaan halen en tot onze verassing zaten daar dus de bandleden van The Fool al! Ik sloot aan in de rij van de merchandise en wachtte mijn beurt af =). Helaas dacht niet iedereen er zo over en werd ik naar voren gepushed bij het leven! Maar dat vond ik niet erg o.O Ik stond ineens oog in oog met Gunji! Gunji zei hi, en vroeg hoe het met mij ging. Uiteraard ging het prima met me want ik had zojuist een geweldig concert achter de rug ^^ Hij vroeg wat ik wilde kopen en dus wees ik hun Hydra single aan! Ik was wel blij dat ze die hadden want hun Go Motherfucker CD had ik al! Ik gaf hem teveel geld waarop hij reageerde met een “Oh My GAWD this is too much!” XD Waardoor ik moest lachen want het klonk gewoon heel schattig en die hand die hij tegen zijn voorhoofd aandrukte maakte het gewoon net een Anime scene! Daarna vroeg hij of ik hun verder wilde supporten door ook hun Go Motherfucker CD aan te schaffen online omdat ik toch nog geld over had! XD En ik zei dat ik die al had. Waarop er weer een “Oh My GAWD” volgde en een “IK hou van jou baby” He sure knows how to make me blush!! XD Ik werd naar achteren getrokken door mensen achter mij en ik had zoiets van LAAT me los! Want ik had mijn wisselgeld nog niet. Uiteindelijk gaf Taca mijn wisselgeld en bedankte mij voor het kopen van de Single en ook Goo zei dankje maar dat kreeg ik niet echt meer mee want er werd gewoon echt aan mij getrokken. Het moment daarna ging eigenlijk vrij snel o.O Gunji riep wat, wat voor mij bedoeld was, stak zijn hand uit, ik pakte die vast waardoor hij mij terug trok richting de Merchandise tafel. Hij schudde mijn hand maakte er zo’n gangster groet aan vast en trok me vervolgens naar hem toe half over de tafel heen o.O en klopte toen 3 keer op mijn rug (wat die hip hoppers ook altijd doen, alleen dan niet met een tafel ertussen) Ik stond daar echt even stil want die zag ik echt niet aankomen! En volgens mij merkte Taca dat op want hij lachtte me uit! Ik kreeg nog een keer een “Thank you” en een “Ik hou van jou” en het was tijd om mij terug te trekken. Wat toen ineens NIET lukte (_ _” ) iedereen wilde alleen maar voorwaarts en ik kreeg mezelf er niet tussendoor. Uiteindelijk hoorde ik ineens Tara zeggen dat ze ook geen kant op kon (waar kwam zij opeens vandaan? XD) en ze hielp me door iemand een elleboog stoot uit te delen! Hoeray ik was weer vrij!! XD En had mijn CD!

De rest van de Merchandise was namelijk niet zo heel boeiend =x En alles van Luzmelt was al uitverkocht! =(

Helaas moesten we onze laatste trein halen en konden we niet bij de signing sessie zijn =(

1 groot minpunt van deze dag... ik heb een week thuis gezeten door mijn verbrandingen! Ik ben zo gigantisch verbrand die dag O.O.