Saturday 25 September 2010

[2010.09.25] D'espairsRay




25 september de grote dag van het D’espairsRay concert, maar niet alleen dat… ook de dag waarop de nieuwe aflevering van Supernatural uit zou komen~!! ^^


Toch voelde het allemaal wat vreemd ik ga al jaren ( ? *denkt* JA! xD Al jaren (2 jaar nu)) met Tara zo goed als alle Japanse concerten af en dit keer ging ik dus met Eefje, nou voelde het niet vreemd om met Eefje naar een concert te gaan aangezien ik met Eefje altijd naar de Engelstalige bandjes ga =) Maar het voelde vreemd dat Tara niet mee was~ !! Anyways =) Laten we weer beginnen bij het begin …


Ik race naar het station xD want zoals gewoonlijk vertrok ik weer eens laat van huis, MAAR ik was optijd! =) De spoorbomen gingen naar beneden en ik stond op het station te wachten op Eefje die om 12:50 aankwam op Cuijk station. Daarna gingen we nog even langs mijn werk (Xenos) om wat eetwerk in te slaan voor ervoor zodat we niet van ons stokje zouden gaan, want concerten in Duitsland beginnen altijd rond etenstijd o.O Niet handig als je toch ook even moet auto rijden voor je er bent!! We hadden wat eetwerk ingeslagen ( veel ongezonde dingen xD Eefje was het gezonds bezig met haar chili kaas crackers =x ik had vooral veel chocola ** ). Na het inslaan van eten was het tijd om onze angsten onder ogen te zien XD Eefje ging achterop mijn fiets zitten … de laatste keer toen we dat deden waren we gevallen … dus dat was een heel avontuur maar we hebben het overleefd!


Na ons avontuur was het dan eindelijk tijd voor het eerste hoogtepunt van de dag namelijk Supernatural seizoen 6 aflevering 1 ~ !! We keken de aflevering op de grote TV in de woonkamer en keken aandachtig xD Na veel gefangirl was de aflevering afgelopen en liet ons zitten met een after Supernatural dip. We wilden nog een aflevering!! =( Want hij eindigde met een open en vervelend eind BUMMER! Maar daarna was het dan tijd … tijd om te vertrekken richting Bochum ~!! ^^


Ik had een CD gemaakt voor in de auto met daarop … mja een zooitje van alles XD Van D’espairsRay tot Mika en van Mika tot The Blackout ^^. De reis verliep prima, geen files of extreme opstoppingen dus we waren er mooi optijd, half 6 =) We gingen eerst nog eventjes naar het toilet ^^ en daarna sloten we ons aan bij de mensen achter in de rij. Ik moest wel lachen xD ik zag natuurlijk niets nieuws maar Eefje keek haar ogen uit!! Nou moet ik eerlijk zeggen in Duitsland … =x weten ze niet van stijlen!! XD Goed het wachten begon we hingen een tijdje tegen een hek aan tot de deuren open gingen en we langzaam naar voren konden lopen. We kwamen bij de security mannetjes aan die onze tassen moesten controleren en het mannetje aan mij kant XD keek in mijn tas, keek op, keek nog een keer in mijn tas en vroeg toen in het Duits “Waarom heb je je tas mee?” Dus ik legde de meneer uit door gebaren en bekrakt Engels dat ik de tas mee had genomen voor mijn vest xD En hij vond mij slim. Kon ik dat toch mooi weer in mijn zak steken.


We waren binnen! Zeche de plaats waar ik GACKT gewoon gezien heb! (sorry stom I know maar ik krijg altijd de kriebels in bepaalde concert gebouwen omdat ik daar mijn favoriete artiesten gezien heb) We stonden ook nog eens perfect!! Ergens op de 4e rij rechts, en voor ons stonden kleine mensen dus we konden precies op het podium kijken.


De lichten gingen uit en het duurde even maar toen het intro begon ging het publiek uit hun dak en schreeuwde “D’espairsRay”, de mannen kwamen het podium op. Als eerste nam Tsukasa plaats achter zijn drumstel. Daarna kwamen Zero en Karyu het podium op en iets later voegdeHizumi zich toe en “DEATHPOINT” startte. Het publiek ging los en zongen goed mee, Hizumihield zichzelf regelmatig stil om te kunnen genieten van het meezingende publiek, vooral bij de stukken waar geschreeuwd wordt “DEATHPOINT” hield hij zich stil en liet hij het publiek het werk doen, en dat werd goed in ontvangst genomen want het echode door de zaal heen.


Daarna was het tijd voor een van mijn favoriete nummers van het nieuwe album namelijk “Dope” Ik slaakte een kreetje van geluk toen Hizumi zijn capuchon opdeed … want dat stond vreselijk goed! Ik wilde dat vest hebben!! Hizumi gedroeg zich als een echte wannabe rapper xD met van die arm bewegingen, het stond niet echt maar dat maakte het ook wel weer amusant om naar te kijken.


Daarna was het tijd voor REDEEMER, ik ken het liedje amper tenminste ik luister die CD eigenlijk nooit. Maar gelukkig is dat liedje niet zo moeilijk om te onthouden xD Dus ik kon goed mee losgaan. Hizumi zong: Screaming out your emotions (dat overigens beter te verstaan was dan op de CD) en het publiek zong de echo ^^. En halverwege zijn tekst stopte Hizumi met zingen richtte zijn microfoon naar het publiek toe met als hint dat wij de Down Down en Now Now moesten zingen en daarna zong hij weer verder.


Daarna was het tijd voor LOVE IS DEAD een nummer waar je goed op kunt springen en meezingen en dat werd dan ook gedaan. Iedereen sprong mee op de maat van de muziek. Op een gegeven moment valt de muziek weg en was het aan ons om te zingen nou was de tekst gelukkig niet zo moeilijk namelijk :
Lalalala Love is dead
Rip it up break it down dance
lalalala Love is dead
Dus dat was goed te doen. ^^


Daarna was het tijd voor 13-Thirteen, wie op dat nummer heeft gestemd moet echt, nouja … het was wel leuk ofzo, maar je kunt er zo weinig mee. Het enige wat je kunt is staan beetje mee bewegen op de muziek en hier en daar wat meezingen. XD het is niet echt een nummer waarop je kunt springen of losgaan. “Heey Heey” meeschreeuwen kun je wel goed met dat liedje tho!


Daarna was het tijd voor Abel to Caine, en daar werd ik vrolijk van want Coll:Set is toch mijn favoriete CD van D’espairsRay. Het was tijd om te headbangen en mee te zingen in het refrein. Ik moet zeggen dat het live beter klonk dan op CD! =)


Daarna was het tijd voor een ander ouder nummer namelijk DAMNED van de Mirror CD. ♥ Van oude nummers wordt ik altijd vrolijk, want D’espairsRay was vroeger nou eenmaal beter dan dat ze nu zijn. Hizumi zong het couplet en net voor het refrein maakte hij 3 kleine hopjes om aan te geven dat we moesten springen en dat werd dan ook gedaan.


Tijd om helemaal los te gaan! In Vain, ik vond dat liedje altijd pijnlijk om te beluisteren op CD omdat zijn stem niet zo “soepel” over kwam, maar het lijkt nu echt alsof hij weet hoe hij met zijn stem moet omgaan ^^ Hij klinkt stukke beter! Wel minder ruw dat het wel jammer maakt =x maar als het om je stem gaat ben je toch voorzichtig niet waar?


Tijd voor een rustiger nummer waarbij we stil toekeken en mee heen en weer bewogen op de maat van de muziek. Ik had mijn ogen dicht en genoot echt van de muziek =x het was echt heel mooi … Infection is echt een mooi rustig liedje met een wat ruiger refrein dat het perfect afwisseld. En ook dit liedje klonk live zoveel beter dan op CD =x veel soepeler. Karyu maakte tijdens dit nummer echt van die charming bewegingen xD ik heb best veel naar hem gekeken, hij trok mijn aandacht tijdens dit nummer!


Het was nu tijd voor een lied dat zeer speciaal voor hun was, dus ik dacht oh tof ze hebben een liedje met diepere betekenis, maar het was een groot facepalm moment want het was Human-clad Monster omdat hun tour zo heette was het liedje speciaal voor hun =x Mja … nouja XD het maakte me niet uit. Het liedje is leuk. Veel Zero! ^^ Want hij wisselde van plaats met Karyu, dus konden we ook nog even naar Zero kijken. Ik wist eigenlijk niet dat hij zo’n schattig uiterlijk had XD bijna Jpop achtig =x


Daarna was het tijd voor toch wel het beste liedje van die avond want de sfeer die toen ontstond was … magisch o.O geen idee wat het was maar iedereen spoorde elkaar aan om mee te doen leek wel. En de band zelf leek ook meer los te gaan, maar misschien kwam dat ook door het actieve publiek! En natuurlijk is DEVILS PARADE ook wel echt een nummer om op los te gaan! Iedereen sprong, iedereen had zijn of haar hand in de lucht en iedereen zong mee en niemand stond ook maar een moment stil tijdens dit liedje =x en op het einde van de song viel de muziek weg (net zoals op de CD) hield de band zich stil en galmde de woorden “One part of a chain” door de zaal heen. ♥


Tijd voor Abyss weer een wat rustiger nummer iedereen stond weer stil en zwaaide hun handen heen en weer door de lucht op de maat van de muziek. En ik had weereens kippenvel! ^^


Lost in re:birth een nummer dat wel leuk catchy is maar mij nooit echt heeft aangetrokken op CD en live ook niet zo XD. Natuurlijk deed ik mee met het publiek want daar wordt je toch in meegetrokken met die sfeer maar, nee dit nummer doet t um gewoon niet voor mij.


TRICKST☆R~!! Yeah ^^ Kan er niet meer op zeggen ik hoorde het deuntje en er kwam letterlijk een “Whoohoo” mijn mond uit. Ik vind dat gewoon een lekker nummer XD En live is die nog 100x beter! Ik luister het nummer op het moment =x en vind het nummer op CD zelfs saaiig dit nummer komt live veel beter tot zijn recht! ^^ Vooral met het meezingende, meespringende publiek om je heen die je in de sfeer meeslepen!


Tijd voor Hollow … en toen voelde ik me erg Hollow xD Het duurde heeeeel lang voordat ik eindelijk doorhad welk nummer het was. Ik werd wel meegesleept door het publiek met hun enthousiasme, dit was het tweede liedje van die avond die het publiek helemaal tot het uiterste kreeg XD . Lalalalalalala lalalalalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaa … hij is ook totaal niet moeilijk mee te zingen xD dus dat scheelt ook. Leer “Lalalala” uit je hoofd en “Hello” en je komt een heel eind! ^^



Gernet nog zo’n lied waar je niet echt veel mee kan =x Het was wel heel mooi tho. Je kijkt toe bij het couplet geniet van de artiesten op het podium en zijn stem en bij het refrein kun je headbangen XD. En dan is het weer rustig aan staan. Het eind konden we dan wel weer meedoen want dat was weer “Lalalala” en het volume van de instrumenten nam af en Hizumi, Karyu en het publiek maakte in acapella het nummer af dat mij een kippenvel momentje bezorgde! Mensen gilden al voordat het nummer was afgelopen dus ik was bang dat ze niet stil zouden zijn voor dat acapella einde maar gelukkig snapte ze het al snel en zongen het einde mee.


De band nam afscheid van het publiek en liep het podium af … maar niet voor lang. Het publiek riep Encore, D’espairsRay door elkaar en ze kwamen het podium weer opgelopen! ^^ Tijd voor de Encore~!!


De Encore bestond uit 3 nummers Reddish, Forbidden en Mirror! ^^ Ik vind Reddish heel leuk maar dit is wederom een nummer die mij niet zo heel veel doet eigenlijk =x en ik vond het niet zo heel erg geschikt als Encore. ^^ Het was wel leuk tho het publiek was zeer enthousiast dus daar draait het om right? Daarna was het tijd voor Forbidden gosh I love that intro XD Zo heerlijk … valsig? Ik weet niet waarom maar ik vind het geweldig, sowieso vind ik dit een leuk nummer ^^ Ik raak uit originele teksten xD Want het komt allemaal wel op hetzelfde neer zo *eens denken deden de artiesten iets speciaals?* Ze sprongen over het podium heen alsof hun leven er vanaf hing xD dat deden ze. NEXT Mirrors!! Laatste nummer en ook zeker het klapstuk van de avond het is echt een heerlijk meespring/zing nummer en dat werd dan ook weer gedaan ^^ En dit keer kon ik gewoon verstaan wat Hizumi zong. Ik moest er altijd een lyric bij zoeken =x want zijn Engels was gewoon niet het beste maar dit keer klonk het duidelijk “Why don't you break the mirror? Just what you need now!” Het liedje werd flink verlengt we kregen vele refreinen naar onze hoofden gegooid zodat we gedwongen waren hard mee te zingen xD ook de stukken “have no fear! right now!” werden ons niet bespaard xD ook dat wilde ze harder horen =x uiteindelijk was het liedje afgelopen (helaas) en gooide elk bandlid zijn spullen in het publiek =x veeeel plactrums die ze op de meest originele manier probeerde te gooien, schoppen en spugen.


Uiteindelijk liepen we richting merchandise want ik wilde natuurlijk iets kopen. =x Ik vond de merch duur … 5 euro duurder dan dat ik gewend ben! Zelfs bij Gackt was het goedkoper dus ik keek mijn ogen uit =x. Maar goed uiteindelijk een te schattige waaier gekocht! ^^ En een buttonset! Ik wilde eigenlijk de towel (die spaar ik) XD maar hij was rood en mijn Gackt towel staat ook al zo vreselijk in mijn kamer (ook rood en mijn kamer is roze) dus toch maar voor de waaier gekozen! ^^ De merchandise duurde wel lang!! het was, punt 1: geen Japanner en 2: geen man dus de inkijk truc hoefde ik ook niet te proberen XD Ik stond er samen met een Frans sprekend meisje echt al een tijdje en uiteindelijk raakte we met elkaar aan de praat over hoe oneerlijk dit was en uiteindelijk een klein thee kransje over waar we vandaan kwamen (ze kwam uit België) uiteindelijk was ze aan de beurt en vroeg wat ik wilde hebben dus ik vertelde haar dat ik de waaier en buttons wilde hebben en gaf haar het geld ^^. Nog nooit meegemaakt in Duitsland zoiets, sociaal gedrag! XD Maar het was dan ook geen Duitser =x.



SETLIST


01. DEATH POINT
02. dope
03. REDEEMER
04. LOVE IS DEAD
05. 13 -Thirteen-
06. アベルとカイン (Abel to Cain)
07. DAMNED
08. in vain
09. Infection
10. Human-clad monster
11. DEVILS' PARADE
12. abyss
13. Lost in re:birth
14. TRICKSTəR
15. Hollow
16. Garnet

ENCORE

01. Reddish
02. "Forbidden"
03. Mirror



Na het concert stond mijn pa ons al op te wachten =) We stapten in de auto en gingen OP naar Nijmegen om Eefje thuis te brengen! Nog een primeur die avond, voor het eerst reden we uit Bochum weg in het donker!! XD We kregen in de auto een hele discussie over de CD, want ik beschuldigde ons pap ervan dat hij de CD van shuffle af had gehaald, want hij speelde de nummers vreemd af. Maar wat bleek xD de CD was gewoon vreemd in elkaar gezet =x Maja je geeft jezelf natuurlijk niet graag de schuld ne? =$ We reden eerst langs de Maccy Donalds in Malden want Eefje en ik vertoonde afkickverschijnselen!! XD (we gaan altijd voor een bioscoopfilm naar de McDonalds maar aangezien er geen hola draait in de bios de laatste tijd was dat alweer een hele tijd geleden!!) ♥ McDonalds op zijn tijd is gewoon lekker. ^^ Ik had zoals altijd weer mijn vertrouwde McChicken menu! Yumm =) Volgens mij wilde de McDonalds gaan sluiten xD maar wij bleven gewoon rustig zitten ookal keken de mensen ons weg. Ey het was nog geen 23:00 uur ja! ^^ We waren uitgegeten maar Eefje en ik konden het niet laten nog een McFlurry te kopen xD en toen ontstond er een gekte in ons hoofd? We gebruikten onze McFlurry lepels als microfoon en begonnen als een stel gekken mee te zingen op Mika liedjes XD OMG en het was best druk op de weg dus de mensen bij de stoplichten keken allemaal met “WTF-Hoofden”. Maar we hadden er schijt aan we gingen gezellig door met ons rare gedrag tot we uiteindelijk aankwamen bij Eefjes huis! ^^ (Waar ik overigens nog steeds niet binnen ben geweest!! Schandalig!)

En daarna was het weer tijd om riching huis te rijden~ Jep, het was een erg geslaagde dag!! ^^



~ The End ~

Tuesday 14 September 2010

[KDrama] Road Number 1

Yes, I know a drama about war. Not my thing but I really liked this one. I must admit I started watching this because of my favorite actor So Ji Sub. First of all I've an huge interest in North Korea and the Korean war that happened during these days. So that was another good reason to watch this.


Details
Title: 로드 넘버원
English: Road No. 1 / Road Number One
Genre: Action, drama, romance, war
Episodes: 20
Broadcast Network: MBC

Synopsis
This drama is about the events that happened around "Route 1" which lies between Seoul and Pyongyang. The story is about an Officer who wasn't prepared for war but he has to in order to protect his beloved Soo Yeon, who he loved since youth. He struggled with nightmares about the last war he survived. However, he is able to leave the past behind and shows some extraordinary survival skills, friendship and cooperation during brutal war conditions.

*Under contruction*